• Zvládli sme to ...

          • Pre školopovinné deti aj ich pedagógov je 30.jún magický dátum. Týmto dňom sa uzatvára nielen triedna kniha, ale aj jedna kapitola nášho pracovného roka.

            Aj tento rok nám priniesol veľa výziev, pozitívnych a žiaľ i negatívnych skúseností, nových priateľstiev a zážitkov. Pri podpisovaní koncoročných vysvedčení som si opäť pripomenul, že za každým vysvedčením a každou známkou na ňom je skryté nielen množstvo vedomostí , ale aj usilovnosti a námahy žiakov a ich učiteľov. Verte, že všetkých 200 som podpísal s hrdosťou na vašu prácu a jej výsledky. Je ľahké tešiť sa z čistých jednotiek, ale potešili ma aj tie pestrejšie vysvedčenia, lebo aj pri nich vidím posun k lepším výsledkom a mám radosť, že naši žiaci sa stále snažia zlepšovať.

            Milí kolegovia,

            chcem vám vyjadriť svoju úctu a vďaku za vynaloženú prácu, ktorá často pohlcuje

            celého človeka, berie veľa energie, ale ňou aj pozitívne nabíja, pozná víťazstvá i prehry,

            hnevá aj teší…

            Okrem zákonov, poučiek, pravidiel a letopočtov… učíme našich žiakov empatii, slušnosti,

            obetavosti, spolupatričnosti, aby naša spoločnosť nebola iba internetovo vzdelaná, ale aj ľudská, aby našu spoločnosť neriadili iba počítače, ale aj srdce a rozum, aby sme okolo seba vnímali i potreby

            iných.

            Učme našich žiakov láskavosti, nezištnosti, ochrane slabších a odkázaných na pomoc a v neposlednom rade ochrane všetkého živého okolo nás. Viem, že je to beh na dlhé trate, kde

            nie sú výsledky viditeľné okamžite, ale každý kilometer, hoc aj maratónskeho behu, sa začína

            tým povestným prvým krokom, ktorý robíme každý deň zas a znova.

            Dovoľte mi, aby som vám zaželal leto plné slnka, oddychu a radostných chvíľ.

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

          • Posledný piatkový jún sme sa rozlúčili so školským rokom 2023/2024. Slávnostné ukončenie sme po prvýkrát prežívali aj v priestoroch telocvične. Po odznení štátnej hymny nás privítala Mgr. Zuzana Chalanová, predstavila prítomných hostí a oboznámila nás s programom.

            Každý z nás strávil školský rok inak, ale všetci sme mali rovnaký cieľ, získať čo najviac vedomostí a zažiť mnoho zážitkov s kamarátmi. Riaditeľ školy zhrnul výchovno-vzdelávacie výsledky školy, na ktoré sme všetci netrpezlivo čakali. Mnohým sa podarilo dosiahnuť prvenstvá v rôznych súťažiach, čo nezabudol Mgr. Alojz Žuffa verejne oceniť a žiakov pochváliť. Starosta obce  tých, čo sa nezúčastnili na poďakovaní a ocenení najlepších žiakov, osobne dodatočne odmenil a opätovne všetkým poďakoval, že šíria dobré meno školy a obce. Medzi množstvom informácií nás milo prekvapilo, že košík plný ovocia za najlepšiu dochádzku triedy dostali deviataci. Aj najlepším športovcom školy sa stal deviatak – Damián Pavlišin. Najúspešnejšou žiačkou školy bola deviatačka – Klára Šupčíková.

            Osobitnou časťou programu bola rozlúčka deviatakov. Budúci stredoškoláci sa v príhovore poďakovali pedagógom za ich starostlivosť, čas a horlivosť, na ktoré budú mať pekné spomienky. V básňach zhrnuli svoje vlastnosti a povahy, komickými scénkami priblížili predstavy o svojej budúcnosti a s piesňou sa rozlúčili so základnou školou a spolužiakmi, ktorí v nej naďalej ostávajú. Nezabudli ani na svoju triednu pani učiteľku, s ktorou sa osobitne rozlúčili slovami vďaky a uznania. Veľa vedomostí a úspechov v ďalšom rozlete im zaželali Mgr. Alojz Žuffa aj Mgr. Anton Varecha.

            Počas slávnosti sme sa rozlúčili s Mgr. Oľgou Babuliakovou, ktorá sa rozhodla odísť do dôchodku. Riaditeľ školy sa poďakoval dlhoročnej kolegyni, ktorá bola neodmysliteľnou súčasťou našej školy a kolektívu. Vyjadril radosť, že hoci už  ďalej ako učiteľka pôsobiť nebude, jej elán, pracovné nasadenie a zodpovedný prístup k práci medzi nami naďalej ostanú.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou E.A.Cernana
        • 0948 493080 riaditeľ školy 0948 716861 zástupkyňa riaditeľa
        • Ústredie 316 Vysoká nad Kysucou 023 55 Vysoká nad Kysucou Slovakia
        • 0948 097121
        • 0948233535
        • 0948143727
        • 041/4364490
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje