• OLYMPIJSKÝ DEŇ

          • Dňa 28. júna 2022 sa v duchu myšlienok a ideálov fair play už tradične uskutočnil v areáli ZŠ E.A. Cernana vo Vysokej nad Kysucou Olympijský deň pod heslom „Za mier“.

            Športový deň otvorila Mgr. Janka Jurčová, ktorá všetkých privítala a oboznámila s organizáciou olympijského dňa. Športovcom  popriala veľa zdaru a chuti v športovom zápolení. 

            Deň plný športu sa začal už ráno, keď žiaci, ktorí mohli, vymenili pohodlie auta alebo autobusu za bicykel či kolobežku. Potom sa už v školskom areáli rozliehal smiech a povzbudzovanie pri plnení rôznych zábavných disciplín, v ktorých si žiaci mali možnosť zmerať svoje sily. Medzi tie najzábavnejšie patrili hod čižmou do diaľky, slalom, prekážkový beh, chôdza po nerovnom teréne, šplh po rebríku a lezeckej stene. Samozrejme, nemohol chýbať turnaj vo futbale  chlapcov 5. až 9. ročníka a vo vybíjanej dievčat 5. až 9. ročníka.

            Veľkým lákadlom a motiváciou  pre všetkých súťažiacich boli vecné ceny, ktoré škole venovalo CVČ v Čadci.

            Naša škola má veľa výborných športovcov, čo sa odzrkadlilo vo vyhodnotení jednotlivých  súťaží.  Najlepší jednotlivci z tried boli za svoje výkony  odmenení medailami, tričkami, odznakmi a rôznymi vecnými cenami. O tom, že tento deň bol veľmi vydarenou akciou, svedčil úsmev na tvárach všetkých súťažiacich.

          • OCENENÍM A MOTIVÁCIOU, TAKÝ JE VÝLET ZA ODMENU NA NAŠEJ ŠKOLE

          • Zapájanie sa žiakov do mimoškolských aktivít, reprezentovanie školy na verejnosti a zodpovedné plnenie úloh neostali  nepovšimnuté vyučujúcimi ani vedením školy. Snaha, vytrvalosť, výnimočné výkony a rozvíjanie svojho potenciálu priniesli svoje ovocie. Odmenou a ocenením pre najlepších, najusilovnejších a najaktívnejších žiakov bol Výlet za odmenu.  Starostlivo vybraní žiaci navštívili 24. júna Habakuky na Donovaloch  a Harmaneckú jaskyňu. V areáli  sa vyšantili na preliezačkách, hojdačkách a prekážkových dráhach. Počas doobedia mali možnosť  v netradičnej rozprávkovej dedinke prežiť príbehy Janka a Marienky, Jacka a Martinka Klingáča. Rozprávkové postavičky ožili v interaktívnych predstaveniach Perníková chalúpka, Jack a zázračné fazule, Martinko Klingáč. Počas čarovnej cesty krajnou na motívy Dobšinského sa pristavili v kováčskej dielni na výrobu zvoncov, v múzeu hudobných nástrojov, pri stánkoch s občerstvením a na záver neobišli predajňu suvenírov. Z architektonicky lákavého sveta fantázie sa presunuli do Harmanca, kde na nich čakala adrenalínová výzva - návšteva jaskyne spojená s prechádzkou lesom. Na spestrenie zážitkov výnimočného dňa mali možnosť vstúpiť do podzemia plného prírodných krás. Pôsobivé prostredie puklín, dier a skalných siení stáli za namáhavý serpentínový výstup aj strach a obavy z pobytu mimo „nášho sveta“.

            Unavení s novými zážitkami sa šťastlivo vrátili domov.  Mnohí sa tešia na ďalší školský rok a už teraz si predsavzali, že sa opäť budú snažiť byť úspešní v rôznych oblastiach a motivovať k lepším výkonom aj svojich spolužiakov.

            Deti, ktoré sa nemohli zúčastniť výletu boli odmenené vecnými cenami

            Výlet sa podarilo realizovať vďaka spolupráci s rodičovskou radou a finančným pokrytím výdavkov z jej rozpočtu.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou E.A.Cernana
        • 0948 493080 riaditeľ školy 0948 716861 zástupkyňa riaditeľa
        • Ústredie 316 Vysoká nad Kysucou 023 55 Vysoká nad Kysucou Slovakia
        • 0948 097121
        • 0948233535
        • 0948143727
        • 041/4364490
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje